Particulier - Lenz Architecten
16168
page,page-id-16168,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

RUIMTE VOOR PERSOONLIJKE WOONDROMEN

Hebt u al ideeën voor uw ideale woning en neemt u het proces van ontwerpen, aannemer en bouw zelf ter hand? En staat u daarbij open voor een inspirerende en vakkundige advisering waarbij u begeleid wordt door een expert? Bij Lenz vervullen wij heel graag deze rol.

Ook als u nog helemaal vooraan staat in het proces, zijn wij graag uw coach. In alle onbevangenheid kunnen we dan de verwachtingen en mogelijkheden doornemen. In een prettige, ontspannen sfeer zal duidelijk worden naar welke oplossing we met elkaar op zoek kunnen en zullen gaan. Wat u werkelijk blij maakt.

Pas als dat allemaal helder is, kunnen we met een plan aan de slag gaan. Voor de één is dat een eerste beschrijving, een ander ziet het graag in schetsvorm en weer een ander ziet het graag al direct compleet uitgewerkt. Bij Lenz kan het allemaal. Want persoonlijke woondromen worden gerealiseerd op een wijze die volledig bij u past. En daar passen wij ons graag op aan.

particulier-1-vragen

EEN GOED ONTWERP BEGINT MET VRAGEN

Het vertalen van uw wensen begint doorgaans met een inspirerend en vrijblijvend gesprek bij u thuis. Bij het uitdiepen van uw wensen nemen wij een open oor en luisterhouding aan. Vaak ligt achter de eerste concrete vraag een dieper geworteld verlangen. Een wens die al langer speelt, waarbij wij als regisseur binnen vele wensen tot een heldere samenstelling van de ruimtelijke componenten moeten komen. Wees alvast gerust; dat gaat beslist lukken. Vanuit onze kennis en ervaring, onze empatische vermogens én sterke affiniteit met het bouwen, ontwerpen wij met onze hands-on mentaliteit. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. Het gebouw, exterieur en interieur sluiten daarbij naadloos op elkaar aan. Wij ontwerpen op basis van een kritische benadering van de specifieke context van de opgave; wensen van gebruikers en opdrachtgevers, locatie en budget.

particulier-2-samen

EEN GOED ONTWERP MAAK JE SAMEN

De inbreng en ideeën van de opdrachtgever vormen een onmisbare voedingsbron. Lenz wil samen met toekomstige gebruikers/bewoners ontwerpen, vormgeven en bouwen. Daarbij zien we elkaar als leden van een bevlogen team. Allen teamspelers die ieder hun eigen inbreng hebben. Als teamlid beschikken wij over een grote dosis bouwkundige kennis, en dus niet alleen op gebied van ontwerp. Denk hierbij aan de planning, kostenbeheersing, aansturing van adviseurs, stroomlijnen van trajecten bij gemeentes et cetera. Daardoor kunt u de teamspeler zijn die ons vertelt wat voor u belangrijk is, en levert elk teamlid vanuit de eigen expertise inbreng in het project. We geloven dat samenwerken de basis is voor een subliem eindresultaat.

Het beste ontwerp wordt gerealiseerd zodra de verschillende co-leden inbreng hebben. Lenz opteert dan ook voor co-creatie. Dit doen wij bijvoorkeur op steeds verschillende wijzen, ook de ontwerpfasen dienen te verlopen als een maatpak. Daarbij wel vooraf duidelijk afgesproken kaders en doelen. Samen met Lenz wordt het een ontdekkingstocht, waarin we evenwicht en contrast bewaken van materialen, kleuren en vormen. Eindresultaat: een heldere vertaling van al uw wensen en eisen. En… volop ruimte voor verrassing en verwondering.

Onze werkwijze

1. Kennismaking

Bouwen is een intensief proces, waarbij een juiste klik en een goede vertrouwensband tussen u en de architect van groot belang is. Het eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend.

2. Brainstorm

Aan de hand van uw/jullie wensen, referenties en droombeeld gaan wij onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn, rekeninghoudend met het bouwbudget.

3. Schetsen

Aan de hand van de brainstormsessie ontwerpen wij de ideeën. Zo maken wij uw bouwdromen werkelijkheid, want u zult aangenaam verrast zijn.

4. Ontwerpen

De schetsen worden verder als 3D impressie uitgewerkt, en Lenz treedt in overleg met de instanties voor goedkeuring. De technische uitwerking volgt daarna.

5. Materiaalkeuze

Samen zullen we de definitieve materialen selecteren en focussen we ons van grof naar klein detail. Hierdoor ontstaat een totaalplan.

6. Ontwikkelen

Uiteindelijk zal uw droomproject worden ontwikkeld. In overleg met u kan Lenz het project aansturen van aanbesteding tot en met oplevering.

7. Vieren!

Eindelijk! Uw object is opgeleverd en u kunt volop genieten van uw eigen creatie.

Ruimte voor oneindige mogelijkheden

Kom eens langs in de Lenz denktank, dé inspiratieruimte voor architectonische vraagstukken.

Afspraak maken