Particulier - Lenz Architecten
16168
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16168,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

RUIMTE VOOR PERSOONLIJKE WOONDROMEN

Heeft u ideeën voor uw ideale woning en neemt u het proces van ontwerpen, aannemer en bouw zelf ter hand? Staat u daarbij open voor een inspirerende en vakkundige advisering? Wij van Lenz Architecten vervullen graag deze rol.

Ook als u nog helemaal vooraan staat in het proces, zijn wij graag uw coach. In alle onbevangenheid nemen we de verwachtingen en mogelijkheden door. We zoeken naar een oplossing in een prettige en ontspannen sfeer.

Pas als alles helder is, kunnen we met een plan aan de slag gaan. Voor de één is dat een eerste beschrijving, een ander ziet het graag in schetsvorm en weer een ander ziet het graag al direct compleet uitgewerkt. Bij Lenz Architecten kan het allemaal. Wij realiseren persoonlijke woondromen op een wijze die volledig bij u past. Wij passen ons daar graag op aan.

EEN GOED ONTWERP BEGINT MET VRAGEN

Het vertalen van uw wensen begint doorgaans met een inspirerend en vrijblijvend gesprek. Vaak ligt achter de eerste concrete vraag een dieper geworteld verlangen. Een wens die al langer speelt, waarbij wij als regisseur binnen vele wensen tot een heldere samenstelling van de ruimtelijke componenten komen. Vanuit onze kennis en ervaring, onze empathische vermogens én sterke affiniteit met het bouwen, ontwerpen wij met onze hands-on mentaliteit. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. Het gebouw, exterieur en interieur sluiten daarbij naadloos op elkaar aan. Wij ontwerpen op basis van een kritische benadering van de specifieke context van de opgave; wensen van gebruikers en opdrachtgevers, locatie en budget.

EEN GOED ONTWERP MAAK JE SAMEN

De inbreng en ideeën van de opdrachtgever vormen een onmisbare voedingsbron. Wij van Lenz Architecten willen samen met toekomstige gebruikers/bewoners ontwerpen, vormgeven en bouwen. Daarbij zien we elkaar als leden van een bevlogen team. Teamspelers die ieder hun eigen inbreng hebben. Als teamlid beschikken wij ook over een grote dosis bouwkundige kennis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de planning, kostenbeheersing, aansturing van adviseurs en stroomlijnen van trajecten bij gemeenten. Daardoor kunt u de teamspeler zijn die ons vertelt wat voor u belangrijk is. We geloven dat samenwerken de basis is voor een subliem eindresultaat.

Het beste ontwerp wordt gerealiseerd zodra de verschillende leden inbreng hebben. Wij van Lenz Architecten opteren dan ook voor co-creatie. Dit doen wij bij voorkeur op steeds verschillende wijzen, ook de ontwerpfasen dienen te verlopen als een maatpak. Samen met Lenz Architecten wordt het een ontdekkingstocht, waarin we het evenwicht en contrast bewaken van materialen, kleuren en vormen. Eindresultaat: een heldere vertaling van al uw wensen en eisen. En… volop ruimte voor verrassing en verwondering.

Onze werkwijze

1. Kennismaking

Bouwen is een intensief proces, waarbij een juiste klik en een goede vertrouwensband tussen ons van groot belang is. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

2. Brainstorm

Aan de hand van uw/jullie wensen, referenties en droombeeld onderzoeken wij wat voor u de mogelijkheden zijn, rekening houdend met het bouwbudget.

3. Schetsen

Aan de hand van de brainstormsessie ontwerpen wij de ideeën. Zo maken wij uw bouwdromen werkelijkheid.

4. Ontwerpen

De schetsen worden verder als 3D-impressie uitgewerkt, en wij treden in overleg met de instanties voor goedkeuring. De technische uitwerking volgt daarna.

5. Materiaalkeuze

Samen zullen we de definitieve materialen selecteren en focussen we ons van grof naar klein detail. Hierdoor ontstaat een totaalplan.

6. Ontwikkelen

Uiteindelijk wordt uw droomproject ontwikkeld. In overleg met u kunnen wij van Lenz Architecten het project aansturen van aanbesteding tot en met oplevering.

7. Vieren!

Uw object is opgeleverd en u kunt volop genieten van uw eigen creatie.

Ruimte voor oneindige mogelijkheden

Kom eens langs in de Lenz denktank, dé inspiratieruimte voor architectonische vraagstukken.

Afspraak maken