Energie neutrale woning - De Gaarden - Uden - Lenz Architecten
16710
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16710,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Over dit project

De uitdaging

Op het bouwplan De Gaarden in de gemeente Uden, is LENZ Architecten gevraagd om een vrij staande eigentijdse woning te ontwerpen. Tijdens het ontwerptraject hebben wij in overleg met de opdrachtgever gezocht naar innovatie bouwmethoden ten opzichte van het traditionele bouwproces.

In combinatie met Q-vention en Sarda bouwsystemen wordt er een bouwmethode toegepast dat deels kostenbesparend is, en anderzijds ook energieneutraal is. Deze duurzame bouwmethode is gunstiger in prijs, terwijl de zeer energiezuinige woning sneller opgeleverd kan worden.  Als basis wordt de gehele woning in EPS gebouwd. (polystyreen, maar beter bekend als piepschuim).

De woning is een moderne eigentijdse schuur, dat zich kenmerkt door twee ruime woonverdiepingen, waarbij aan de achterzijde een enorme vide is gecreëerd om zoveel mogelijk zijn prachtige omgeving te ervaren.

Klant

Fam. van Dijk

Locatie

Uden, De Gaarden

Aannemer

Sarda Bouwsystemen B.V. / Q-vention /

Categorie
Particulier