Interieur Design bij Lenz!

25 oktober 2021

Een ontwerp voor een spontaan Brabants stel met twee kinderen. Na een eerste kennismaking had ik een goede indruk van hun levensstijl en dagelijkse doen en laten. De basis, de plattegrond van het huis was al wel overwogen door André en Tim. De zicht- en looplijnen kloppen al, maar door wat aanpassingen in de muren aan te brengen komt het interieur nog beter tot zijn recht. Het concept, ik gebruik het volume waar de trap in verwerkt zit als black box. Deze black box geeft de routing aan door de hele woning. Een verbindend volume waar de trap in verborgen zit. In de hal met hoge vide accentueert het behang van Vescom de verticale lijn omhoog. Dit behang heeft een grove ribbel waardoor het een mooi 3D effect creëert op de wand. 

Door de lades te combineren met een blad in dezelfde kleurtoon vormt het samen een volume. De bronzen greeplijst zorgt voor een rijk accent. Wanneer je richting de woonkamer loopt strijkt je oog langs de koffie en wiskey corner met heerlijke zithoek waar kunt genieten van het uitzicht op de tuin. Gelijk het hoekje om zit de speelkamer voor de kinderen. Verstopt, maar toch dichtbij. 

De woonkamer is een subtiele knipoog naar een jaren 70 zitkuil. De tv wilden we niet het middelpunt van de kamer laten worden, maar het uitzicht naar buiten. Deze is daarom weggewerkt in een dressoir met ingebouwde tv-lift. De wanden achter de bank worden bekleed met een warm behang geinspireerd op een mooie linnen stof.