Het zijn de tegenstellingen die verbinden

Landelijk én modern. Authentiek maar ook eigentijds. Het mogen dan schijnbare tegenstellingen zijn, deze villa is het allemaal. De unieke vormgeving met de rietgedekte kap en de uitvoering in fris stucwerk, eikenhouten gebinten en modern metselwerk geven dit project een absoluut eigen uitstraling. Het rijkelijke groen van de planten en bomen geven het geheel een landelijke touch.

Elegantie ten top

Een markante rietgedekte kap. Maar wel op een verfijnde manier. Dat was de wens van de opdrachtgevers. Onze oplossing? We zetten het dakpakket door en stopten ver voor de overstek met het riet. Het resultaat is een bijzonder elegante uitstraling en – mede door het gebruik van de verschillende materialen –unieke mix van stijlen.

Entree!

Alsof ze vanzelf openzwaaien als je er over het pad – nee, de loper – naartoe wandelt: de twee eikenhouten voordeuren zijn stoer en vooral zeer uitnodigend. In deze woning kom je niet gewoon binnen; je maakt een entree.

Op één lijn

Vanaf de entree start een lange duidelijke as tot aan de achterzijde van de woning. Via de moderne woonkeuken eindigt de zichtlijn in een prachtige zitnis. Aan beide zijden van de as liggen de verschillende ruimten. Mooie zichtlijnen, ruimtelijkheid en een optimaal gebruik van daglicht; duidelijker kan de handtekening van Lenz niet zijn.

Losjes de hoogte in

Lichtvoetig is het woord voor de trap die lijkt te zweven in de ruimte. De harmonicavorm en het contrast tussen het lichte hout en het donkere staal geven het object een speels karakter. In deze hoek gebeurt veel dankzij de bijzondere lichtinval. Maar doordat de trap precies in de pas loopt met de daklijn, is er vooral eenheid en balans.

Een plus een is een

Aan de achterzijde is duidelijk te zien dat de villa uit twee aparte delen bestaat, die met elkaar verbonden zijn door een tussenruimte. De grote glazen raampartijen koppelen de verschillende ruimten aan elkaar tot één geheel. Het platte dak van de tussenruimte creëert een geborgen karakter, zowel binnen als buiten.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Luxe woonvilla

Locatie:
Uden

Jaar:
2019

Partners:
Van den Brand Bouw
Breeuwer aluminium kozijnsystemen

Fotografie:
René van Dongen