Met respect voor de natuur

Dit is nog eens mooi wonen! Op een rivierduin in de uiterwaarden van de Maas, tegen de rug van een hoger gelegen bosgebied.

Mag je daar zomaar bouwen? Alleen als het ontwerp aan strikte voorwaarden voldoet. En daar zorgden we voor! Van de landschappelijke inpassing tot de excellente natuurlijke materialen: deze woning heeft op-en-top respect voor de natuur.

In balans schuilt de perfectie

Opgaan in het landschap en tóch een statement maken. Dat doet het 40 meter lange ontwerp, dat uit één krachtig volume bestaat.

De uitsnede scheidt het woongedeelte en de tuinkamer van elkaar, ruimtelijk én in hiërarchie als hoofd- en bijgebouw. Hierdoor ontstaat een fijne patio. En de uitsnede die we hiervoor maakten? Die komt terug als overkapping van het terras. Want in de balans ligt de kracht van het ontwerp.

Een ontwerp dat omarmt

Een gebiedseigen kenmerk, maar wel op unieke en moderne wijze: het zadeldak. Dat overigens niet zozeer het dak als wel de gehele woning is!

De vorm in combinatie met de grote overstekken geven het ontwerp een geborgen en informeel karakter. Precies het warme thuis dat de bewoners hier voor hun jonge gezin wensten.

De vingerafdruk van vakmanschap

De duimafdrukken van de medewerkers van de steenfabriek staan er nog in! Niet hier en daar, nee, in álle bakstenen die de gevels en het dak bekleden.

De kleien stenen worden door het Deense Petersen Tegl 100% handgemaakt. En zijn daardoor qua vorm, structuur en kleur allemaal nét een beetje anders. De woning krijgt hierdoor een robuuste en krachtige uitstraling en gaat naadloos in de bosrijke omgeving op.

De living aan kop

Wie het perceel op rijdt of loopt, wordt getrakteerd op een exclusief doorkijkje: je kijkt dwars door de eetkamer het natuurgebied in. Dit maakt ook de entresol boven de eetkamer tot een avontuurlijke speel- en chillplek voor de kinderen in verschillende leeftijden.

De eetkamer grenst aan de ene kant aan de ruime keuken, het geborgen hart van de woning. Aan de andere kant aan de living, van waaruit je vrij zicht hebt op het hoger gelegen bosgebied.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Moderne schuurwoning

Locatie:
Noord-Brabant

Jaar:
2021

Partners:
Constructiebureau Vermeij
Denkkamer

Fotografie:
René van Dongen