Vrij zicht en toch maximale privacy

Deze villa heeft aan de voorzijde een gesloten karakter. En dan … de achterzijde! Hier stroomt het licht naar binnen door de grote glazen puien. Deze bieden bovendien maximaal zicht op het landgoed.

Ideaal voor de bewoners: zij stappen zo het wandelpad op dat achter hun perceel langs loopt. Blijven ze liever in hun tuin of zwembad? Dan ervaren zij optimale privacy doordat de beide vleugels van de woning het loungegedeelte buiten omarmen.

Een oase van rust

Hoge ruimtes, karakteristieke balken, ambachtelijke stenen en grote ramen die doen denken aan oude staldeuren. Ze geven het geheel een prachtig oud-Brabantse sfeer. Tegelijkertijd is de villa een en al modern en luxueus. Zij straalt dezelfde rust uit als het open landgoed waarop zij ligt, op loopafstand van natuurgebied Maashorst.

Houten lamellen

Landelijk en modern komen samen daar waar het dak doorloopt in de vorm van lamellen. De strak vormgegeven verticale lijnen worden opgetild door karakteristieke houten balken. De lamellen zorgen binnen en buiten voor een besloten karakter terwijl de bewoners optimaal genieten van de openheid en lichtinval.

Metselaar? Kunstenaar!

Krijg je ooit de kans bij deze villa naar binnen te gaan, kijk dan vooral even naar boven. Fraai toch, hoe bij de voor- en achterdeur het metselwerk onder het plafond doorgaat?

Over het plafond van links naar rechts

De open haard is het statement in de woning. Het interieur is één grote ruimte; de haard bakent deze af en zorgt op de juiste plekken voor beslotenheid. Helemaal uniek is de loopbrug die aan de haard is bevestigd. Als een lange as verbindt de brug beide vleugels van de woning. Tegelijkertijd fungeert deze als akoestisch plafond.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Moderne hoeve

Locatie:
Zeeland

Jaar:
2021

Partners:
Van den Brand Bouw
Breeuwer aluminium kozijnsystemen
Bouwtechnisch ingenieursbureau Christiaens & Wijers

Fotografie:
René van Dongen