De natuur is ook binnen dichtbij

Grote raampartijen boven, beneden en aan alle zijdes. Het bijgebouw – de tuinkamer – is zelfs bijna volledig van glas. En wie zou dat niet doen, op zo’n prachtig landgoed aan de rand van natuurgebied De Maashorst?

Overal in de woning staan de bewoners in contact met de natuur. Extra bijzonder: we zorgden dat ze vanuit de living en hoofdslaapkamer – beide aan de kop van de woning – over de landerijen heen uitzicht hebben op hun geboortedorp.

Contrast én eenheid tegelijkertijd

Een woning midden in de natuur? Die móet volgens ons uit natuurlijke materialen bestaan.

Zo is het rieten dak op ambachtelijke wijze gemaakt met duurzaam materiaal. En de exclusieve, langformaat bakstenen van Wienerberger zijn gekeimd. Dit maakt de gevel milieuvriendelijk. Zonder aan stijl in te boeten! Want kijk die grijze robuuste steen in combinatie met de witte gevelvlakken. Contrast én eenheid tegelijkertijd!

Hypermoderne schuurwoning

Alsof ie er altijd al heeft gestaan, zo mooi past deze villa in het landschap. De schuurwoning met rieten dak zorgt voor een op-en-top regionaal karakter. Maar wel op zeer moderne wijze dankzij de strakke vormgeving, grote gebaren, lichte materialen en enorme raampartijen.

Spelen met licht en schaduw

Ooit geweten dat zonwering zo stijlvol kan zijn? De lamellen vormen een modern abstract geheel. En uiteraard kunnen deze in alle standen worden gezet om de zon binnen te laten óf buiten te sluiten.

Intiem buitenleven

Dankzij de tuinkamer ontstaat een intieme patio. Vanuit de eetkamer loop je het ruime terras op, waar het onder de veranda en bij de stijlvolle buitenhaard ook ’s avonds heerlijk zitten is.

Mooi detail waardoor binnen en buiten in elkaar overgaan: de vloer is doorgestort. Alleen de glazen pui scheidt de eetkamer van het terras.

Het zwembad is lager gelegen, wat de bewoners veel privacy biedt. De zwevende trap in het water geeft het zwembad een super strakke uitstaling.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Luxe woonvilla

Locatie:
Zeeland

Jaar:
2023

Partners:
Van der Horst aannemers
Lamers & Visser
STUDIO MOID
Van de Graaf Interior

Publicatie:
HOOG.design
The Art of Living

Fotografie:
René van Dongen