Strak met een zachte touch

Een modern woonhuis. Dat was de droom van de opdrachtgevers, een eigentijds stel met vier jonge kinderen. En modern, dat is het geworden! Onder andere dankzij de strakke vormgeving met mooie zichtlijnen en de witgrijze bakstenen gevel. Maar wel met een zachte touch: de toepassing van metselwerk in wildverband – en zonder stootvoegen – verzacht de abstracte vormgeving.

Het licht zien

Wat de villa een extra eigentijds karakter geeft, zijn de aluminium kozijnen die doorlopen tot aan de dakrand. Sowieso vormen de ramen speelse elementen in de witgrijze buitengevel. En doordat ze op de juiste plekken zijn gepositioneerd, profiteren de bewoners in elke ruimte van optimale lichtinval.

Laat die zomeravonden maar komen!

Kenmerkend voor Lenz? Dat we elk project optimaal afstemmen op de omgeving. En de relatie tussen binnen en buiten maximaal benutten. Door de grote schuifpui helemaal te openen, verandert de woonkeuken bijna in een buitenruimte. De veranda biedt een fijne beschutte plek om ook in de avonduren nog heerlijk te verblijven.

Van hoog naar laag

Het interieur verrast door de schakering van open ruimtes die op verschillende hoogtes gelegen zijn. Zo is de woonkamer verlaagd. Dit creëert niet alleen een geborgen sfeer, maar ook een spannend spel met de buitenruimte: vanuit de living heb je een heel ander zicht op de achtertuin dan vanuit de naastgelegen woonkeuken.

De stijlvolle open haard tussen de woonkeuken en living is aan drie van de vier zijden voorzien van glas. Dit voorziet het interieur letterlijk én figuurlijk van warmte. De haarden binnen en buiten fungeren bovendien als een spil tussen de verschillende ruimten én verbinden het interieur en exterieur op een speelse manier.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Moderne gezinswoning

Locatie:
Uden

Jaar:
2020

Fotografie:
René van Dongen