Daag ons uit!

Kijk, daar houden wij bij Lenz van. Een kavel met potentie. En opdrachtgevers met goed doordachte en behoorlijk ambitieuze ideeën en wensen. Precies een project dat het beste in ons naar boven haalt. Het resultaat? Een lichte en ruime villa waarin het hoogteverschil in de kavel op een prachtige manier is geïntegreerd

Binnen ben je ook buiten

De wisselwerking tussen binnen en buiten. Dat moest voor deze opdrachtgever centraal staan. Daarom is aan de achterzijde alles van glas. De binnenruimte en de natuur worden hier als vanzelf één.

Tegengestelde stijlen versmelten

Dat klassiek en modern heel goed samengaan, bewijst deze villa. We hebben gespeeld met de combinatie: een klassieke en aan de voorzijde gesloten gevel met rieten dak, en een open en moderne achterzijde die zich in alle vrijheid richt op de omgeving. Wat de woning extra allure geeft, is dat je nergens kozijnen ziet. Die zijn in het stucwerk opgenomen. Hierdoor ontstaat een spel van strakke lijnen.

Aan de voorzijde biedt het enorme panoramaraam – dat twee verdiepingen met elkaar verbindt – heel veel licht en ruimte. En een geweldig uitzicht over de velden.

Details maken het geheel

Ons persoonlijke favoriete detail van deze villa: de voordeur. Deze vormt een harmonisch geheel met de grote overstek. Beide zijn betimmerd met het mooiste Louro Preto-hout. De gevel blijft verrassen door de verschillende natuurlijke en ambachtelijke materialen: strak stucwerk, staal, hout, riet en – helemaal naar wens van de opdrachtgever gemaakte – vormbakstenen.

Kunst met een functie

Je ogen kunnen er niet omheen: de trap. De grote treden lijken te zweven in de ruimte. En het hout en zwarte staal vormen een welkom contrast met het witte interieur, waardoor dit kunstobject – want zo mogen we de trap gerust noemen – er echt uitknalt. De ambachtelijke materialen geven de strak vormgegeven ruimte bovendien een warme uitstraling.

Weg met de waan van de dag

Binnen of buiten in de jacuzzi? Bij deze villa kan het allebei. De grote deuren van de wellnessruimte kunnen volledig opengeschoven worden, waardoor de ruimte één wordt met de tuin en het terras. Bij mooi weer schijnt de zon op het water, waardoor je bijna zou vergeten dat je eigenlijk binnen bent.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Luxe woonvilla

Locatie:
Rosmalen

Jaar:
2020

Partners:
Merks Bouw
Slegers meester in Felstechniek
Bouwtechnisch ingenieursbureau Christiaens & Weijers

Publicaties:
The Art of Living

Fotografie:
René van Dongen