De hoogte in!

Een woning die allesbehalve standaard is. En waar je optimaal kunt genieten van het rijke uitzicht over de landerijen. Aan deze wensen van de opdrachtgevers wisten we meer dan gehoor te geven. Hoe? Nou, door niet te moeilijk te denken: we tilden de villa gewoon op! Het souterrain komt deels boven de grond uit en daar bovenop zijn de leefruimtes geplaatst. Ook door het zwevende terrasplateau aan de achterzijde lijkt de woning echt te zweven.

Uitzicht alom, óók vanuit het souterrain

Uniek aan deze schuurwoning is de indeling. De slaapvertrekken bevinden zich in het souterrain. Donker? Juist niet! De ramen komen boven de grond uit, waardoor veel licht binnenvalt én je optimaal van het uitzicht kunt genieten. Boven op het souterrain bevindt zich de enorme woonvleugel. Enkele meters boven de grond waardoor je altijd – ook als er bijvoorbeeld mais staat – de verte in kijkt.

Abstract in eenvoud

Eenvoud en abstractie kenmerken deze schuurwoning. En juist die combinatie maakt het geheel ook frivool. Lijken de twee delen van de woning op het eerste oog identiek, bij nader inzien zijn ze dat allerminst. En hoe strak en tegelijkertijd speels zijn de hoge raampartijen die de twee verdiepingen met elkaar verbinden?

Buitentrap binnen

De betonnen trap blijft verrassen, elke keer opnieuw als je via de entree aan de voorzijde de woning binnengaat. Bijzonder toch, hoe deze buitentrap door het raam heen aan de binnenzijde het souterrain in loopt?

Natuurlijke uitstraling

De constructie van de woning en royale overkapping, is volledig uit hout opgebouwd, en ook de buitenzijde is met hout afgewerkt. Dat geeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft houtskeletbouw veel voordelen. De bouw is eerder voltooid én duurzamer in vergelijking met moderne bouwmethoden. De woning is ook beter geïsoleerd en – en dat verbaast je misschien – brandveiliger. Weten hoe dat zit? Bel ons gewoon even.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Schuurwoning

Locatie:
Wanroij

Jaar:
2022

Partners:
Van den Brand Bouw
Breeuwer aluminium kozijnsystemen
Bouwtechnisch ingenieursbureau Christiaens & Wijers

Fotografie:
René van Dongen