Verbinding

We laten ons leiden door de zoektocht naar woongeluk. In welke ruimtes verblijf je het liefst? En hoe kunnen we een mooi zicht bieden op de buitenomgeving of een andere prachtige ruimte in de woning? In dit project is verbinding het sleutelwoord, Verbinding tussen binnen en buiten. En tussen leven, wonen en genieten.

Natuurgebied en ontwerp versterken elkaar

Bijzonder aan dit project was dat er geen vaste kaders bestonden. We onderzochten allereerst hoe het landgoed – midden in een uitgestrekt natuurgebied – het beste kon worden benut. Privacy voor de bewoners én een optimaal gebruik van de buitenruimte staan daarbij centraal. Het resultaat? Een ingetogen karakter aan de voorzijde, maar openheid aan de achterzijde, waar binnen en buiten in elkaar overvloeien. Elke ruimte biedt een andere beleving op de schitterend aangelegde tuin.

Materialen in harmonie

Wat direct opvalt aan deze ruime villa is het vriendelijke karakter. Dat is mede te danken aan het materiaalgebruik. Warm hout, wit stucwerk en een modern rietdak, gecombineerd met grote raampartijen en charmante breuksteen. Alle elementen samen vormen een harmonieus geheel.

Een trap? Een sculptuur

Een eyecatcher: de witstalen trap. Doordat deze precies in de buiging van de villa ligt – en de drie woonetages met elkaar verbindt – lijkt hij te fungeren als scharnier. Dit kunstwerk mag gezien worden! Het portaal is dan ook met houten lamellen transparant gemaakt, waardoor de trap vanuit verschillende hoeken te zien is. De stalen trap voelt letterlijk en figuurlijk warm aan door de leren bekleding van de treden.

Krachten bundelen voor een optimaal restultaat

Binnen en buiten als één geheel. Dat is het eindresultaat van de integrale samenwerking met interieurarchitect Remy Meijers en Van Dinther Bouwbedrijf. Het strak vormgegeven zwembad en terras vormen één lijn met de woning. En wanneer de wanden volledig opengeschoven zijn, gaat de buitenkeuken organisch op in de buitenruimte.

Rode loper in het landschap

Als een loper, uitgelegd op het landgoed, leidt een cortenstalen trap naar het souterrain, waar zich een ruime gym en riante wijnkamer bevinden. De breukstenen schoorsteen is zowel binnen als buiten een blikvanger. Het resultaat? Diepte, eenheid en samenhang tussen interieur en exterieur.

PROJECT INFORMATIE

Type:
Luxe woonvilla

Locatie:
Sint-Oedenrode

Jaar:
2020

Partners:
Bouwbedrijf van Dinther
Remy Meijers
Welvaarts BV

Publicaties:
The Art of Living
Exclusief Wonen

Fotografie:
René van Dongen