Het natuurgebied komt binnen

Dit is toch de droom van elke architect? Twee royale kavels, grenzend aan een schitterend natuurgebied dat op elk moment van de dag en bij alle weersomstandigheden unieke vergezichten oplevert. Een tóp-uitgangspunt. En al helemaal omdat voor ons de verbinding tussen binnen en buiten centraal staat. Iets wat dan ook optimaal tot uiting komt in het interieur en exterieur van deze modern-landelijke villa.

De ruimte zit in de diepte

Door de villa vooraan op de kavel te plaatsen, vergroten we de vergezichten aan de achterzijde. Het ramenspel – hoe verder naar achteren, hoe opener de woning – leidt bezoekers automatisch naar de achterzijde, waar het leven zich afspeelt. De belangrijkste ruimtes, zoals de woonkeuken en masterbedroom, zijn voorzien van grote raampartijen die volledig opengeschoven kunnen worden. Grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Zeer open karakter

Bijzonder aan deze woning: het zeer open karakter zonder dat aan privacy wordt ingeboet. De grote glasoppervlakken met vrij zicht op het schitterende natuurgebied bevinden zich aan de achterzijde. De living aan de voorzijde is meer geborgen, maar evengoed licht en open dankzij de smalle raamstroken én de tuinkamer die de ruimtes met elkaar verbindt.

Deze steen heeft niemand anders!

De smalle grijze gevelsteen – die perfect in het straatbeeld past – is uniek. Want speciaal voor deze opdrachtgevers hebben we gezorgd dat de steen op de Nederlandse markt beschikbaar kwam. De steen past prachtig bij de andere ambachtelijke materialen, zoals het riet voor de kap. In combinatie met de strakke vormen, zoals de opvallend grote schoorsteen en de glazen puien die deels in de kap doorlopen, ontstaat een mix van moderne en landelijke elementen.

Spanning én balans

De grote vide in de woonkeuken creëert een prettige spanning in de ruimte. Die wordt versterkt doordat de open raampartijen worden onderbroken door een kijkvenster in de ene gevel, en door de andere gevel die aan de bovenzijde gesloten is. Dit laatste in perfecte balans met de gevel aan de voorzijde die juist aan de bovenzijde open is en aan de onderzijde gesloten. Yin en yang voor de juiste privacy en openheid op de juiste plek.

De kracht zit in de dialoog

Het resultaat van de nauwe samenwerking met de interieur- en tuinarchitect én de bewoners, is dat interieur en exterieur samensmelten. Neem bijvoorbeeld de stenen bekleding van de gevels die terugkomt in de haard in de eetkamer. De op maat gemaakte kasten, de zwevende trap en de strakke keuken die perfect in de ruimtes passen. En de sfeervol aangelegde tuin, die als het ware door de architectuur wordt omhuld én vloeiend opgaat in het natuurgebied.