Volop genieten van samenzijn

Een vrij uitzonderlijk project voor Lenz architecten. Want deze keer geen volledig nieuwe woning, maar een aanbouw. Een heel bijzondere welteverstaan. We voorzagen de prachtige jarendertigwoning van de opdrachtgevers van een ruime en luxe lounge waar zij familie en vrienden kunnen ontvangen om uitgebreid voor ze te koken en samen te genieten.

Detaillering voor fijnproevers

De luxueuze aanbouw bestaat uit verschillende ruimtes – de buitenkeuken, ontvangstruimte en eethoek – die samen tot één geheel versmelten. Een transparant tussenstuk verbindt de aanbouw met de woning. In alles zie je terug dat de opdrachtgevers gepassioneerd en ware fijnproevers zijn. Op culinair gebied, maar zeker ook als het gaat om de uitstraling van hun interieur. Wij hebben dit vertaald in perfectie en een zeer verfijnde detaillering.

Grenzen tussen binnen en buiten vervagen

Uniek aan de aanbouw is dat de grenzen tussen binnen en buiten vervagen, nee zelfs verdwijnen. Niet alleen dankzij de glazen wanden, maar ook door de verbinding in materialen. Zo lopen de balken van het plafond door, net als de terrazzo-tegelvloer van buiten naar binnen en de betonvloer van binnen naar buiten. En schuif je de glazen wanden open, dan wordt de woonkeuken een luxe buitenkeuken, en het eetgedeelte een royaal terras.

Hypermoderne jaren dertig

De stalen spanten, de ambachtelijk uit staal gesneden vormen en het plafond dat volledig met eiken betimmerd is; de lounge heeft de industriële uitstraling van een oud perron. Bijzonder, hoe de ruimte naadloos aansluit op de sfeer van de jarendertigwoning en tegelijkertijd hypermodern is qua ontwerp, materialen en inrichting.